Resultats de la cerca frase exacta: 259

111. vacherin [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta crua premsada, suau i elàstica, madurat durant un període mínim de tres setmanes, amb gust lleugerament salat i textura cremosa, presentat amb forma de barra i envoltat d'una crosta d'escorça d'avet, originari de la Savoia. [...]
112. mapatge MIP
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Comunicació. Audiovisuals
Mapatge de textura en què s'apliquen sobre l'objecte gràfic diferents mapes, els quals han estat creats i emmagatzemats prèviament, segons el nivell de detall necessari i la distància entre l'objecte i el punt d'observació, que permet optimitzar l'eficiència de la renderització sense disminuir la [...]
113. tejedura (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 p fr [acción de tejer] teixidura. 2 [textura] textura.  [...]
114. ou mil·lenari
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina xinesa consistent en un ou dur de gallina, ànec o guatlla, amb la clara de color d'ambre i el rovell de color verd negrós, de textura gelatinosa i gust fort, que es prepara colgant l'ou cru en un medi alcalí, tradicionalment una barreja de calç, cendra, sal i argila, durant un [...]
115. susceptor de microones
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Transports
una temperatura superior als 100 ºC, a fi d'aconseguir un aspecte i una textura similars als que s'obtenen amb un forn convencional. [...]
116. expressió visual i plàstica
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències socials
Expressió que permet crear i donar forma, textura, color, etc. a diversos objectes mitjançant els sentits. [...]
117. organolèptic -a
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Dit dels caràcters dels aliments (color, olor, tast, textura) que afecten els òrgans dels sentits (vista, gust, olfacte, tacte). [...]
118. clapa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Petita extensió que es distingeix de la superfície que l'envolta pel color o la textura, però no per la seva elevació. [...]
119. alteració
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Transformació parcial o completa de les roques, dels minerals, dels sòls o dels dipòsits superficials, acompanyada de canvis de color, textura, duresa o forma. [...]
120. caramel·lització
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Transformació del sucre d'un aliment en un líquid pastós de color marró, de diferent olor, gust i textura, per l'acció d'una font de calor elevada. [...]
Pàgines  12 / 26 
<< Anterior  Pàgina  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Següent >>